zaterdag 13 februari 2016

It's just a hello!



 

Toen ik als fanatiek Tinder gebruikster op een nieuwe soortgelijke app gewezen werd, was ik meteen enthousiast. Want laten we even eerlijk zijn, Tinder is hartstikke leuk, maar van de 678 matches die ik inmiddels heb, spreek ik er zo’n 15 en heb ik er pas 2 ontmoet. Dit is onder Tinder gebruikers een veelvoorkomend probleem en daarom komen de makers van O hello met een nieuw idee: een app die je meteen op date stuurt. Puck en ik vonden dit een super leuk idee en gingen daarom op onderzoek uit: hoe valt de datingsapp onder Amsterdammers en in Amsterdam.

Het idee van romantiek is over de eeuwen heen flink veranderd. Hans Kennepohl bespreekt dit in zijn boek ‘we zijn nog nooit zo Romantisch geweest.’ Hierin zegt hij: ‘De definitieve omslag (hij heeft het hiervoor over de typische romantiek) is aan het begin van de twintigste eeuw. Vóór die tijd was in Amerika het zogenoemde calling een gebruikelijke praktijk. Een potentiële echtgenoot gaat op bezoek bij de familie van de vrouw en wordt min of meer gekeurd op status, goede manieren en carrièreperspectief. Rond 1920 veranderd dit in dating. De potentiële partner neemt de vrouw mee uit en trakteert haar op etentjes en andere luxe. Technologische ontwikkelingen als de auto en de bioscoop spelen hierin een belangrijke rol.’ Anno 2016 zijn wij natuurlijk helemaal in-to het internet daten, ook dit hebben we te danken aan technologische ontwikkelingen.

Ondanks dat Tinder een datings-app is, is het alles behalve romantisch. Naast dat het al een naam heeft gekregen, is het wel en niet liken gebaseerd op 4 foto’s en een 140 tekens lange beschrijving, natuurlijk alles behalve de sprookjes ontmoeting die je later op je bruiloft wilt vertellen. Daarnaast blijft het bij Tinder vaak bij een oppervlakkig ‘en wat studeer jij?’ gesprek via de chat. O hello vond dat dating en fysieke ontmoetingen samen een veel makkelijkere app konden vormen. De werking van de app is als volgt: als je matched met een mede-O-hello-er, zoekt de app een afspreek plek voor jullie uit. Deze plek wordt bepaald door jullie locaties (het zal voor jullie beiden makkelijke te bereiken zijn). Vervolgens heb je drie kwartier om bij je locatie aan te komen voor je afspraakje.

Wat wij ons als eerste afvroegen bij deze app was: zouden er serieus mensen naar de uitgekozen plek komen? Het antwoord op die vraag is heel simpel. Namelijk; NEE. Wij hebben via twee accounts, met zo’n acht mensen gematched (dit komt echter waarschijnlijk wel omdat als je eenmaal matched, je drie kwartier met geen ander kan matchen). Van de acht matches, zijn er zo’n zeven tegen ons gaan praten. Als snel kwam uit dat gesprek, dat ze niet van plan waren te komen. Niet perse omdat ze niet wilden, maar omdat het niet uitkwam, of omdat ze het toch nog wat te snel vonden. Drie van de zeven waarmee we een gesprekje hebben gehad, heeft aangegeven wel op een later moment met ons af te willen spreken.

Wat wij ons als tweede afvroegen was; is het romantischer dan tinder? O hello is volgens ons wel degelijk romantischer dan Tinder. Dit is natuurlijk mits jou match wel op komt dagen. Wij zijn namelijk van mening dat je in real life makkelijker een klik kunt vormen dan via een chat. Ook heb je als je niet verlegen bent, genoeg gespreksstof. Je hebt tenslotte nog geen gesprek met elkaar gehad.

Wij verwachten wel dat deze app een succes gaat worden. Wijzelf waren er vrij snel bij (de app is pas in 2016 gelanceerd), dan is het natuurlijk ook lastiger om iemand te vinden die ook op date wilt omdat er nog weinig gebruikers zijn. Zelf gaan we er in ieder geval nog wel even mee door, wie weet hebben we binnenkort een keertje beet ;-). 


Geschreven door:
                              

Geen opmerkingen:

Een reactie posten